Fitoterapi Kursu

Fitoterapi Nedir

Hastalıkların tedavisinde ağırlıklı olarak kullanılan kimyasal içerikli veya karışımlı ilaçların ve tıbbın yetersiz kalması, kullanılan ilaçlardaki yan etkilerin artması, doğallıktan uzaklaşılması sebepleriyle alternatif tıp ya da başka bir tabirle “Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp (GETAT)” yöntemleri revaç kazanmaktadır. Fiziksel ve duygusal yönden ihtiyacı olan insanların doğal ürünlerden yararlanarak ve bilimsel dayanağı olan tedavi edici ve önleyici yöntemlere olan ilgisi yoğun bir şekilde artmaktadır. Bu kapsamda farklı kültürlerden elde edinilmiş bilgi, beceri ve uygulamalara dayanan GETAT yöntemleri olarak fitoterapi, akupunktur, ozon terapi, mezoterapi, hipnoz, sülük tedavisi, kupa tedavisi, proloterapi, osteopati, apiterapi, bioenerji terapisi ve benzeri usuller kullanılmaktadır. Fitoterapi; bitkilerle veya bitki özlü ilaçlarla yapılan tedavidir.

Fitoterapi Sertifika Eğitimi

Fitoterapi sertifika eğitimi, T.C. Sağlık Bakanlığınca onay verilen kurumumuzda belirli periyotlarda yapılmaktadır. Danışmanlarımızla görüşerek eğitim sürecine, sınavlar ve sertifikasyon ile ilgili dair gerekli bilgiler alınabilmektedir. Fitoterapi eğitimi sertifika programına sadece tıp ve ecza eğitimi almış doktorlar ile eczacılar ve beslenme uzmanları katılabilmektedir. Katılıcılar, kursun sonunda başarılı olmak kaydıyla “Fitoterapi ve Doğal Tıp Uzmanı” sertifikası almaktadır. Kurumumuzca verilen sertifika üniversite onaylı olarak verilmekte ve uluslararası geçerlilik taşımaktadır. Fitoterapi sertifika eğitimi sürecinde; fitoterapide kullanılabilecek bitkiler hakkında bilgiler edinilmekte, hangi rahatsızlıklara hangi bitkilerle tedavi uygulanabileceği ve yan etkileri üzerinde detaylıca durulmak suretiyle eğitimler tamamlanmaktadır. Sürekli yeniliklere ve gelişmelere açık olan fitoterapide sempozyumlara ve konferanslara katılmak güncel kalmak adına değerlidir.

Fitoterapi Uygulamaları

Fitoterapi sertifika eğitimi sonucunda fitoterapi uzmanı olunmaktadır. Fitoterapi uzmanları; tedavi planlamasında bireylerin sağlık durumunu baz alarak, kronik rahatsızlığının seviyesine, kan değerlerine, cinsiyetine ve yaşına göre farklı yöntemler uygulamaktadır. Zayıflamada da kullanılan fitoterapi; göz hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, onkoloji hastalıkları, cilt hastalıları, sinir hastalıkları, solunum yolu rahatsızlıkları, gastroenteroloji hastalıkları ve kadın hastalıklarının tedavilerinde de tercih edilmektedir. Fitoterapi tedavisinde kullanılan bitkisel ürünler ağızdan alınabilen çay, şurup, hap ve tabletler olabildiği gibi topikal olarak vücudun ilgili bölümlerine sürülebilen krem, merhem, yağ ve losyon tarzında ürünlerden oluşmaktadır.